Hooggevoeligheid en kristallen

Bijgewerkt op: 26 apr. 2021

Het is wetenschappelijk bewezen dat ongeveer één op de vijf mensen hoogsensitief (HSP) is. Dat is toch wel een redelijk hoog aantal. HSP wilt zeggen dat je (onbewust) extra open staat voor binnenkomende prikkels en indrukken.Bij de verwerking van prikkels zijn letterlijk meer hersengebieden betrokken en dat is ook terug te zien op hersenscans. Met een HSP Test kun je achterhalen of je hoogsensitief bent.


Edelstenen kunnen je helpen en ondersteunen bij bepaalde klachten die je zou kunnen hebben mede door je hoogsensitiviteit. Deze stenen helpen je alvast goed op weg.


Amethist

Zuiverheid, bescherming & ontspanning

Amethist is een top kristal tegen stress. Hij helpt je tot rust te komen en helpt je ontspannen. Verder zuivert hij ook. Amethist zuivert je van de vooroordelen die je over jezelf gevormd heb en leert je met frisse ogen opnieuw naar jezlf te kijken. Verder is hij ook een goede beschermer tegen negatieve energie. Amethist helpt je om spiritueel inzicht te krijgen en weer in contact te komen met je eigen innerlijke wijsheid.
Celestien

Energie, verdieping & ontwikkeling

Deze steen helpt je om meer te vertrouwen op je intuïtie. Deze steen kan helpen om een diepere staat van zijn tijdens meditaties te bereiken. Ideaal dus voor als je te veel stress hebt en moeilijk tot rust kan komen. De edelsteen brengt kalmte, focus en verdieping. Dit kristal trekt tevens voorspoed en geluk aan.

Deze steen is ook erg geschikt voor hooggevoelige kinderen of kinderen die te maken hebben (gehad) met pesten.