top of page

Hooggevoeligheid en kristallen

Bijgewerkt op: 26 apr. 2021

Het is wetenschappelijk bewezen dat ongeveer één op de vijf mensen hoogsensitief (HSP) is. Dat is toch wel een redelijk hoog aantal. HSP wilt zeggen dat je (onbewust) extra open staat voor binnenkomende prikkels en indrukken.Bij de verwerking van prikkels zijn letterlijk meer hersengebieden betrokken en dat is ook terug te zien op hersenscans. Met een HSP Test kun je achterhalen of je hoogsensitief bent.


Edelstenen kunnen je helpen en ondersteunen bij bepaalde klachten die je zou kunnen hebben mede door je hoogsensitiviteit. Deze stenen helpen je alvast goed op weg.


Amethist

Zuiverheid, bescherming & ontspanning

Amethist is een top kristal tegen stress. Hij helpt je tot rust te komen en helpt je ontspannen. Verder zuivert hij ook. Amethist zuivert je van de vooroordelen die je over jezelf gevormd heb en leert je met frisse ogen opnieuw naar jezlf te kijken. Verder is hij ook een goede beschermer tegen negatieve energie. Amethist helpt je om spiritueel inzicht te krijgen en weer in contact te komen met je eigen innerlijke wijsheid.
Celestien

Energie, verdieping & ontwikkeling

Deze steen helpt je om meer te vertrouwen op je intuïtie. Deze steen kan helpen om een diepere staat van zijn tijdens meditaties te bereiken. Ideaal dus voor als je te veel stress hebt en moeilijk tot rust kan komen. De edelsteen brengt kalmte, focus en verdieping. Dit kristal trekt tevens voorspoed en geluk aan.

Deze steen is ook erg geschikt voor hooggevoelige kinderen of kinderen die te maken hebben (gehad) met pesten.
Labradoriet

Bescherming, fantasie & kracht Labradoriet is een krachtige beschermer. Deze steen kan je onder andere helpen om je te beschermen tegen negatieve energie. Voor mensen met HSP is dit een fijne steen om te leren omgaan met je hoogsensitiviteit. Labradoriet maakt een schild om je heen en houdt iedere vorm van energie tegen die niet goed voor je is. Ook kan deze steen je ondersteunen om voor jezelf te kiezen en om verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf. Hij helpt je namelijk om keuzes maar vanuit je centrum te maken. Dit kleurrijke kristal stimuleert de fantasie. Veder is hij ook ideaal bij overspannenheid. Labradoriet creëert ruimte en kaatst negatieve energie af.


Afschermen hoogsensitief kind

Labradoriet is mede heel geschikt voor (HSP) kinderen die veel energie in zich opnemen van anderen. Komt je kind erg druk uit school? Of juist helemaal uitgeput en leeg? Labradoriet kan helpen om je kind te beschermen tegen alle indrukken en energie van anderen zodat hij of zij echt in zijn eigen kracht gaat staan en zijn eigen pad gaat bewandelen. Leg de labradoriet op het nachtkastje van je kind of laat je kind de steen meedragen.Rozenkwarts

Liefde, zelfacceptatie & creativiteit

Rozenkwarts is dé steen van de liefde. Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor familie, vrienden en zelfliefde. Deze edelsteen opent het hart en helpt je om lief te hebben en je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Rozenkwarts kan je helpen om liefde voor jezelf te versterken en jezelf te accepteren zoals je bent. De steen geeft fantasie en creativiteit. Daarnaast werkt de steen kalmerend bij angst en stress en bevordert het geestelijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld trauma’s en verlies. Dit kristal helpt bij stressgerelateerde klachten (zoals burn-out en overspannenheid).

Ideaal voor hoogsensitieve mensen dus.Zwarte toermalijn

Bescherming, kracht & zelfverzekerdheid

Zwarte Toermalijn is het zwartste mineraal en is erg krachtig. Deze edelsteen stoot alle energie direct af en gaat straling tegen.Hijl laat je met beide voeten op de grond staan en helpt je aarden. Ook helpt hij je beschermen tegen negatieve energie en brengt hij je positieve energie, kracht en zelfverzekerdheid. Voor HSP’ers die snel last hebben van de energie van anderen is de zwarte Toermalijn een fijne steen. Verder vermindert dit kristal angst en bevordert hij ontspanning.Bergkristal

Energie, helderheid & zuiverheid Bergkristal brengt helderheid, zuiverheid en focus. Ook helpt het kristal om je energie te reinigen en om je meer in je kracht te laten staan. Je andere kristallen kun je zelfs opladen en reinigen door het krachtige bergkristal. Omdat bergkristal in het bezit is van zoveel zuivere energie kan het de werking van andere stenen versterken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de bekende Gouden Driehoek (Amethist, bergkristal en rozenkwarts).

Verder helpt dit kristal je om in actie komen en je krachtiger te voelen. Deze heldere edelsteen zuivert de ruimte en het lichaam en brengt het lichaam weer in balans. Verder helpt je om helder na te denken en heeft het een positief effect op je concentratie.
50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page